Symptomen
 ·Voet en Enkel
 ·Muscoskeletal
 ·Diabetis
 ·Artritis PatiŽnten
FOOTMAXX
 ·Loop Patroon Analyse
Producten
 ·Orthotic Soorten
 ·Meningen
Doelgroepen
 ·Atleten
 ·Kinderen
 ·Diabetes PatiŽnten
 ·Senioren
 ·Artritis PatiŽnten
Professionals
 ·PatiŽntvoordeel
 ·Chondromalacia Patella
 ·Plantar Fasciitis
 ·Achilles Tendonitis
 ·Shin Splint
 ·Morton's Neuroma
 ·ITB Syndroom
Contact
 ·Vestigingen

Artritis
Artritis is niet ťťn ziekte maar een groep ziekten, die pijn, ontstekingen, en beperkte beweging van de bewegingsapparaten kunnen veroorzaken. De meest voorkomende soorten van artritis zijn osteoartritis, reumatoÔde artritis, psoriatische artritis en jicht. De twee meest voorkomende soorten van atritis zijn; asteoartritis (artrose) en reumatoÔde artritis (reuma).


Osteoarthritis
Osteoarthritis of "Slijtage" / "Artrose" is voor ťťn of verscheidene gewrichten. Pijn is het belangrijkste symptoom, maar andere symptomen zijn stijfheid, kraken, uitbreiding en misvormingen op de getroffen gewrichten. Ontstekingen zijn mogelijk in geavanceerde beelden. Dit gebeurd als de gewrichten verslechteren. Verslechtering kan misschien veroorzaakt zijn door een vorige verwonding/letsel, mechanische spanning op lange termijn, excessief gebruik, of andere mechanische factoren.

Behandeling
Als de gewrichten abnormale spanning/belasting krijgen dan zijn er manieren om de bovenmatige druk te verwijderen. De technieken om de druk uit de gewrichten te verwijderen omvatten:
  • Rust Periodes.
  • Gebruik van Mobiliteits Hulp (Rolstoel).
  • Als het nodig is, gewicht verliezen.
  • Active Foot Support Orthotics.
Orthotics verlichten de druk en spanning op de gewrichten door het verzorgen van de juiste evenwicht. Als de voeten eenmaal op correcte lijn met de knieŽn en heupen zijn dan zal verdere slijtage worden verminderd. Orthotics worden voorgeschreven om de biomechanica te verbeteren en stress op de gewrichten te verminderen.


ReumatoÔde Artritis (Reuma)
Reuma is de meest verlammende vorm van artritis. Het heeft niet alleen effect op de gewrichten, maar ook veroorzaakt het zware misvormingen in de gewrichten. Dit komt vooral voor in hoge belaste plekken zoals de voeten. Het is een Auto-Immuun ziekte die voorkomt als het lichaam "zich tegen zichzelf opzet". Het immuun systeem valt hierdoor zijn eigen lichaamsweefsel aan, alsof hun de vijanden zijn.

Behandeling
De behandeling voor reuma wordt ontworpen om de pijn te verminderen, ontstekingen te verminderen, het stoppen van/of verlangzamen van de schade tot gewrichten, en het algemene functioneren van het lichaam te verbeteren. Behalve medicijnen en operaties, kunnen oefeningen en therapie helpen om zwellingen en stijfheid van de gewrichten te verminderen. De pijn wordt dan verminderd en de gewrichten worden dan soepeler.

Orthotics verzorgen een niet-invasieve therapie door mechanische instabiliteit te verbeteren en te helpen om druk te verlichten en te ontladen.


Jicht
In jicht, wordt urine zuur, een afvalproduct in de urinecycles, of te veel ervan gemaakt, of te weinig verwijderd, of allebei (wisselend). Waneer een persoon teveel urinezuur in hun systeem heeft vormt wat van het urine `Zure Kristallen`. Deze kristallen vinden hun weg (vaak) naar de grote teenverbinding waar het heet wordt, pijnlijk, gezweld, en stijf. Deze kristallen (voelen als scherpe stukken glas) worden gedumpt in de gewrichtruimtes, die veroorzaken dan weer zwellingen en stijfheid, in plaats van dat de nieren ze opruimen.

Behandeling
Jicht wordt meestal gecontroleerd met de juiste vorm van behandeling, die meestal het gebruik van niet steroÔdale anti onsteking medicijnen (NSAIDS), een dieŽt laag in urine zuur en medicijnen die de hoeveelheid urine zuur beperken.

Orthotics helpen met het ontladen van de beÔnvloede gebieden, en het normaliseren van de patiŽnt met behulp van loop patronen.


Psoriatische Artritis
Een geŽrfde ziekte, deze vorm van artritis komt soms in mensen met de huidconditie psoriasis voor. Psoriatische artritis komt voor in de eind gewrichten van de vingers en/of tenen. Dit kan zwellingen veroorzaken die zo erg zijn dat vingers er vaak uitzien als " Worsten". Hoewel de ziekte chronisch is, voelen de meeste mensen met psoriatische artritis zich goed met de uitzondering van gewrichtspijn.

Behandeling
De behandeling omvat het gebruik van niet steroÔdale anti-ontsteking medicijnen (NSAIDS) evenals oefeningen om de mobiliteit van de gewrichten te versoepelen en rust om gewrichten minder te belasten.

Orthotics helpen bij het verbeteren van de balans, en het verminderen van de plantar (onder de voeten) druk, het ontladen van de beÔnvloede gewrichten en het vergemakkelijken van de juiste functie van de biomechanica tijdens het oefenen.


Conclusie: AFSOrthotics en Artritis
Een onjuiste balans of het onjuiste gebruik van spieren, beenderen, pezen, ligamenten en gewrichten die bovenmatige slijtage op het lichaam kunnen lijden tot verwondingen en artritis. Als je dit niet corrigeert blijven de problemen bestaan en kan je niet de progressie van de ziekte verlangzamen. Orthotics corrigeren de bewegingen van de gewrichten en verminderen pijn verbonden met artritis. Ze stoppen de belasten en spanning in de voeten door de voeten en enkels een goed steunvlak te geven. Dit verminderd dan weer de mechanische stress en de spanning wordt verlicht op de gevoelige plekjes van de voeten.

Met de meeste artritis patiŽnten is het belangrijkste dat de pijn wordt verminderd en de functie van die plekken verbeterd. Dit kan worden behaald door orthotics te gebruiken.

Biomechanische afwijkingen van de voet(en) kunnen met Loop Patroon en Druk Analyses geanalyseerd worden. Orthotics kunnen dan worden gemaakt om deze problemen op te lossen.