Symptomen
 ·Voet en Enkel
 ·Muscoskeletal
 ·Diabetis
 ·Artritis PatiŽnten
FOOTMAXX
 ·Loop Patroon Analyse
Producten
 ·Orthotic Soorten
 ·Meningen
Doelgroepen
 ·Atleten
 ·Kinderen
 ·Diabetes PatiŽnten
 ·Senioren
 ·Artritis PatiŽnten
Professionals
 ·PatiŽntvoordeel
 ·Chondromalacia Patella
 ·Plantar Fasciitis
 ·Achilles Tendonitis
 ·Shin Splint
 ·Morton's Neuroma
 ·ITB Syndroom
Contact
 ·Vestigingen

ACHILLES TENDONITIS
("achilles" van de griekse mythologie)

Wat Is Het?

Achilles tendonitis is een aandoening waar de achillespees bij of dichtbij de plaatsing van het lagere deel van de Calceneus, ontstoken raakt en pijn veroorzaakt.

De achillespees is een van de langste en sterkste in het hele lichaam. Het is avasculaar (weinig doorbloeding) en geneest daarom langzaam. De achillespees wordt gevormd in het lagere gedeelte van het lagere deel van de scheenbeen. Twee spieren komen daar samen om de achillespees te vormen: De Gastrocnemius, die bij het lagere deel van de dijbeen begint, en de Soleus die bij het lagere deel van de scheenbeen begint. De achillespees is een Anti-Pronator.

Wat zijn de meest voorkomende symptomen?

PatiŽnten klagen over zware pijn in de achterzijde van de enkel en de hiel.

Hoe wordt het veroorzaakt?

Veel spanning/belasting op de pees. Tijdens de normale loop cyclus, roteren het dijbeen en het scheenbeen. (d.w.z. intern tijdens pronatie en extern tijdens supinatie). Wanneer een mens over-proneert raakt de Tibia op slot in de Talus bij zadel-gewricht en daardoor blijft het intern roteren voorbij het eindpunt. De Femur krijgt van de hersens de opdracht om te draaien, en deze draait extern op het middenstuk. Het resultaat? Er is nu een Tegen-Rotatie van de Femur en de Tibia, die een scherende kracht veroorzaakt in de achilles pees, omdat de Gastrocnemius spier vastzit een de femur en die draait extern, terwijl de Soleus spier vast zit aan de Tibia, en fibula en roteert intern tijdens de over-pronatie. Deze scherende kracht verdraait de pezen op het zwakste gedeelte, namelijk de achillespees zelf, en veroorzaakt ontstekingen. Omdat de pees avasculaar is, geneest de ontsteking haast niet, en wordt dit vaak een chronische pijn.


Hoe wordt het behandeld?

Aangezien het probleem over-pronatie is, kan de patiŽnt met Orthotics zwellingen van de pees verhelpen door een extra hiel liftje die bij de Orthotic wordt gemaakt. De patiŽnt kan een langzame genezing verwachten die enkele maanden zal duren.