Symptomen
 ·Voet en Enkel
 ·Muscoskeletal
 ·Diabetis
 ·Artritis PatiŽnten
FOOTMAXX
 ·Loop Patroon Analyse
Producten
 ·Orthotic Soorten
 ·Meningen
Doelgroepen
 ·Atleten
 ·Kinderen
 ·Diabetes PatiŽnten
 ·Senioren
 ·Artritis PatiŽnten
Professionals
 ·PatiŽntvoordeel
 ·Chondromalacia Patella
 ·Plantar Fasciitis
 ·Achilles Tendonitis
 ·Shin Splint
 ·Morton's Neuroma
 ·ITB Syndroom
Contact
 ·Vestigingen

MORTON`S NEUROMA
Wat is het?

Morton`s neuroma is een toestand waar het zenuwweefsel dat zich tussen de middenvoet (metatarsale) koppen bevindt gaat verdikken (Opzwellen). Dit gebeurt bijna altijd tussen de 3de en 4de metatarsale koppen.

Wat zijn de meest voorkomende symptomen?

PatiŽnten klagen over extreme pijn tussen de middenvoet koppen. Symptomen gaan gepaard met brandende pijn, steken, tintelingen, en verlies van gevoel in de tenen.

Hoe wordt het veroorzaakt?

Tijdens sommige vormen van over-pronatie, een draaiende 3de en 4de middenvoetbeentjes geven een scherende kracht af. Deze scherende kracht tussen de beentjes beknelt de digitale zenuwen, en ze kunnen ontstoken raken. Deze ontstekingen veroorzaken de pijn en symptomen.

Een andere theorie is dat de 1e, 2e en 3e middenvoetsbeentjes articuleren en in een vaste positie verkeren, en de 4de en 5de middenvoetsbeentjes kubusvormig articuleren, en drijven. Er is nu beweging tussen de 3de, en 4de beentjes en dit veroorzaakt irritatie op de zenuwen die erdoor heen gaan. Deze ontsteking veroorzaakt pijn.


Hoe wordt het behandeld?

Omdat het probleem over-pronatie is, kan de patiŽnt met Orthotics waarschijnlijk minder pijn hebben en dit al met een paar weken. Volledig genezen kan binnen enkele maanden worden bereikt (Meestal 2 - 3 maanden, maar kan in sommige gevallen 12 maanden duren).