Symptomen
 ·Voet en Enkel
 ·Muscoskeletal
 ·Diabetis
 ·Artritis PatiŽnten
FOOTMAXX
 ·Loop Patroon Analyse
Producten
 ·Orthotic Soorten
 ·Meningen
Doelgroepen
 ·Atleten
 ·Kinderen
 ·Diabetes PatiŽnten
 ·Senioren
 ·Artritis PatiŽnten
Professionals
 ·PatiŽntvoordeel
 ·Chondromalacia Patella
 ·Plantar Fasciitis
 ·Achilles Tendonitis
 ·Shin Splint
 ·Morton's Neuroma
 ·ITB Syndroom
Contact
 ·Vestigingen

Voet en Enkel
Probleem Symptoom Oorzaak Oplossing
Achilles Tendonitis Ontsteking van de schede die de Achillespees omringt; pijn achter de hiel, de enkel, en de lagere kuit. De tegen omwenteling van het scheenbeen tegen het dijbeen (als resultaat van bovenmatige pronatie) veroorzaakt de twee hoofden van de Achilles tendon gastrocnemiuspees (en soleus) naar elkaar toe te trekken en de pees te overbelasten. Therapie voor ontsteking: ijs, ultrageluiden enz. ORTHOTICS (Steunzolen) om bovenmatige pronatie en het abnormale verdraaien van de pees tegen te gaan. Dit komt door een onevenwichtige lichaamsbouw. Verminderde pijn door sommige activiteiten stop te zetten.
Neuroma (Intermetatarsal Forefoot Pain) Voetpijn in de bal van de voet en/of een verdoofd gevoel in de tenen. Dit bevindt zich meestal tussen de 3e en 4e teen. Chronische Irritatie van de intermetatarsaal zenuwen door wrijving tussen de koppenen van de middenvoet beentjes. Zorgvuldige schoenselectie en ORTHOTICS die de voorvoeten van de juiste balans voorzien, en het spreiden van de koppen van de middenvoet beentjes. Dit verzorgt een makkelijke baan waar de zenuwen door heen kunnen lopen.
Plantar Fasciitis (Hiel Aansporing Syndroom) Pijn direct onder of voor de hiel; chronische ontsteking van de `plantar` band, soms gecombineerd met botaansporing waar de band van de hiel begint.. Bovenmatige abnormale pronatie die de plantar fascia steeds verder uitrekt. De oorsprong bij de hiel in de achtervoet is het zwakst, en over het algemeen de plaats waar de vezels afscheuren. Verminderde activiteit totdat de pijn/ontsteking minder wordt. ORTHOTICS gebruiken om over-pronatie en herhaalde verlenging van de `plantare` band te controleren en te elimineren.